7 tips για ένα ισχυρό Instagram bio

Αύξηση πωλήσεων εν μέσω καραντίνας; ΓΙΝΕΤΑΙ!

Αύξηση πωλήσεων εν μέσω καραντίνας; ΓΙΝΕΤΑΙ!

Tips για αύξηση πωλήσεων εν μέσω καραντίνας. Η αύξηση των πωλήσεων ενός καταστήματος είναι εφικτή, ακόμα και σε μια δύσκολη και πρωτόγνωρη κατάσταση όπως αυτή που αντιμετωπίζουμε σήμερα. Βέβαια απαιτείται μια προσεγμένη και επαγγελματική διαμόρφωση και εφαρμογή στρατηγικής.
Αύξηση πωλήσεων εν μέσω καραντίνας; ΓΙΝΕΤΑΙ!​

Αύξηση πωλήσεων εν μέσω καραντίνας; ΓΙΝΕΤΑΙ!

Πίνακας περιεχομένου

Αύξηση πωλήσεων εν μέσω καραντίνας;

ΓΙΝΕΤΑΙ!

Σύμφωνα με τα νέα μέτρα που ανακοινώθηκαν από τον Πρωθυπουργό, τα καταστήματα εστίασης στις επικίνδυνες ζώνες, θα λειτουργήσουν μόνο με την υπηρεσία Delivery.

Προφανώς, αυτό σε φοβίζει και δημιουργεί μια αβεβαιότητα για το μέλλον και την υγεία της επιχείρησης σου. Μη φοβάσαι όμως, ΥΠΑΡΧΕΙ ΛΥΣΗ.

Η επιχείρηση σου όχι μόνο μπορεί να επιβιώσει, αλλά μπορεί να επωφεληθεί από την παρούσα κατάσταση και να βγει κερδισμένη εν μέσω καραντίνας. Αρκεί βέβαια να ακολουθήσεις μια σωστά διαμορφωμένη στρατηγική!

Κάθε μεταβολή που έρχεται από το εξωτερικό περιβάλλον της επιχείρησης σου, μπορεί μεν να αποτελεί απειλή, αλλά ταυτόχρονα αποτελεί και μια ΜΕΓΑΛΗ ΕΥΚΑΙΡΙΑ.

 • Ευκαιρία για να ξεχωρίσεις από τον ανταγωνισμό σου.
 • Ευκαιρία για να κερδίσεις την εμπιστοσύνη των πελατών σου.
 • Ευκαιρία για να φέρεις νέους πελάτες στο κατάστημα σου.
 • Ευκαιρία για να κάνεις τους ήδη υπάρχοντες πελάτες σου να αυξήσουν τη μέση παραγγελία τους.
 • Ευκαιρία για ΑΥΞΗΣΗ ΠΩΛΗΣΕΩΝ!
 
Πως μπορεί να επιτευχθεί; Δες εδώ μερικά

Tips για αύξηση πωλήσεων εν μέσω καραντίνας:

1. Δραστηριοποιήσου πιο ενεργά στα Social Media.

Μας ακούς συνεχώς να λέμε πως  μια επαγγελματική διαχείριση στα Social Media, με την κατάλληλη στρατηγική, μπορεί να φέρει αύξηση πωλήσεων στην επιχείρηση σου. 
Τώρα, αυτό ισχύει περισσότερο από κάθε άλλη φορά και επιβάλλεται να το εφαρμόσεις.

Οι χρήστες του διαδικτύου, έχουν περισσότερο ελεύθερο χρόνο στη διάθεση τους και το μεγαλύτερο κομμάτι αυτού, θα το περνούν στο σπίτι τους και κατά πάσα πιθανότητα στα Social Media.

Είναι μια μεγάλη ευκαιρία για να επενδύσεις σε αυτό το κομμάτι. Εκμεταλλεύσου το φαινόμενο αυτό και κάνε το κοινό σου να μετατραπεί σε σταθερούς και πιστούς πελάτες της επιχείρησης σου.

Αν θέλεις να λάβεις συμβουλές για το πως μπορείς να εκμεταλλευτείς τα Social Media προς όφελος σου, επικοινώνησε μαζί μας εδώ και θα σου δώσουμε περισσότερες ΔΩΡΕΑΝ συμβουλές για τη διαμόρφωση της στρατηγικής σου!

2. Ξεχώρισε από τον ανταγωνισμό σου.

Παρακολούθησε τα βήματα και τη στρατηγική του ανταγωνισμού σου.

Κάνε την έρευνα σου και δες πως μπορείς να ξεχωρίσεις.

 • Πως μπορείς να προσφέρεις το κάτι παραπάνω;
 • Πως μπορείς να πείσεις έναν καταναλωτή να προτιμήσει τη δική σου επιχείρηση έναντι του ανταγωνισμού;
 • Σκέψου τι είναι αυτό που πραγματικά προτιμούν οι πελάτες σου έναντι του ανταγωνισμού και προσπάθησε να περάσεις αυτό το μήνυμα και σε ένα νέο κοινό για να προτιμήσει τη δική σου επιχείρηση.
 • Παρακολούθησε μεγάλες και πετυχημένες επιχειρήσεις του κλάδου σου σε Ελλάδα και εξωτερικό και κάνε ανάλυση της στρατηγικής τους. Ποια δημοσίευση τους είχε την καλύτερη απόδοση; Τι προτιμάει το κοινό τους; Πάρε ιδέες και προσάρμοσε τες στη δική σου στρατηγική.

3. Δημιούργησε πακέτα προσφορών για αύξηση πωλήσεων

Τώρα είναι η ευκαιρία να διαμορφώσεις εκείνα τα πακέτα και τις προσφορές που είχες στο μυαλό σου.

Τη δεδομένη στιγμή, έχεις μπει σε έναν αγώνα. Όχι αγώνα επιβίωσης, αλλά αγώνα για το ποια επιχείρηση θα κερδίσει το σεβασμό, την εμπιστοσύνη και κατ’ επέκταση την προτίμηση των καταναλωτών. Βγες μπροστά από τον ανταγωνισμό σου! Σκέψου μακροχρόνια, όχι μόνο βραχυχρόνια.

Το γεγονός ότι μπορεί για παράδειγμα να δώσεις ένα δώρο 2€ – 3€ – 5€ σε έναν πελάτη σου σήμερα, μπορεί να αποφέρει 10€ – 15€ – 20€ σταθερά για κάθε μήνα στο μέλλον!

Ιδέες:

 • Loyalty Program:
  Με ένα πρόγραμμα πιστότητας, μπορείς να δώσεις κίνητρα στους καταναλωτές για να αγοράζουν επανειλημμένα από την επιχείρηση σου. Έτσι, δημιουργείς νέους πελάτες, που έρχονται συνεχώς στο κατάστημα σου, γιατί αισθάνονται πως κερδίζουν κάτι. Μακροχρόνια, ο κερδισμένος θα είσαι εσύ, καθώς θα έχεις αποκτήσει πελάτες που προτιμούν σε σταθερή βάση τη δική σου επιχείρηση.

  Πως μπορείς να το εφαρμόσεις;

  Μπορείς να τυπώσεις μερικές κάρτες, τις οποίες θα μοιράσεις στους πελάτες σου. Κάθε φορά που κάποιος πελάτης πραγματοποιεί μια αγορά από το κατάστημα σου, θα βάζεις μια σφραγίδα στην κάρτα του. Για κάθε 5 αγορές, μπορείς να του κάνεις ένα δώρο στην 6η αγορά (π.χ. για κάθε 5 καφέδες, ο 6ος καφές δώρο ή για κάθε 5 παραγγελίες άνω των 10€ προσφέρουμε ένα κουπόνι 10€ για την 6η παραγγελία).

  Με αυτή την κίνηση, οι πελάτες σου, όταν κάθονται σπίτι τους και σκέφτονται το κλασικό “σήμερα λέω να παραγγείλω”, θα σκέφτονται πρώτα το κατάστημα σου, καθώς έχουν στο μυαλό τους ότι θα κερδίσουν κάτι. Έτσι, τους δημιουργείται η συνήθεια να παραγγέλνουν συνεχώς από τη δική σου επιχείρηση και η δύναμη της συνήθειας είναι ένα από τα ισχυρότερα εργαλεία που θα πρέπει να εκμεταλλεύονται όλα τα καταστήματα εστίασης. 

  Ουσιαστικά, πρόκειται για ένα πρόγραμμα το οποίο επιβραβεύει τους τακτικούς σου πελάτες και τους δίνει ένα κίνητρο για να καταναλώνουν συχνότερα.

 • Μηνιαία κάρτα:
  Μπορείς να δημιουργήσεις μια κάρτα (μηνιαία / εβδομαδιαία) στην οποία κάποιος θα πληρώνει ένα ποσό (έστω 10€) το οποίο μπορεί να ισοδυναμεί με 5 καφέδες, αλλά μέσω της κάρτας, να του προσφέρεις 5 καφέδες + μικρά δωράκια (νερά, φαγώσιμα κτλ) ή περισσότερους καφέδες. 

  Με τη μέθοδο αυτή, προσπαθούμε να εξασφαλίσουμε από την αρχή του μήνα, πως ο συγκεκριμένος πελάτης, θα αγοράζει μόνο από το δικό μας κατάστημα και δε θα καταφύγει ποτέ σε έναν από τους ανταγωνιστές μας. 

  Θα πρέπει βέβαια να σκεφτείς, το πως μπορείς να συνδυάσεις τα προϊόντα σου έτσι ώστε να έχεις και εσύ όφελος από τη μέθοδο αυτή, αλλά να εξασφαλίσεις και το ότι ο πελάτης σου θα κερδίσει κάτι από αυτό και να αισθάνεται ικανοποιημένος.

 • Διαγωνισμούς στα Social Media

  Αν θέλεις να εξασφαλίσεις πως το κοινό σου θα είναι ενεργό στα Social Media σου, θα παρακολουθεί τις δημοσιεύσεις σου και θα ασχολείται με αυτές, θα πρέπει να του δώσεις ένα κίνητρο.

  Ένας πολύ καλός τρόπος είναι η δημιουργία ενός μηνιαίο διαγωνισμού με κάποιο δώρο από το κατάστημα.

  – Παράδειγμα 1ο:
  Κάθε τέλος του μήνα θα επιλέγεται ένα σχόλιο από τις δημοσιεύσεις των Social Media σου και θα του δίνεις ένα δώρο αξίας 10€-20€ από το κατάστημα.
  Έτσι, δίνεις ένα κίνητρο στο κοινό σου να σχολιάζει συνέχεια στις δημοσιεύσεις σου. Αυτό αφενός θα εξασφαλίσει την επιτυχία σου στα Social Media, καθώς το Facebook και το Instagram λαμβάνουν σοβαρά υπόψη του το εάν και το κατά πόσο οι ακόλουθοι σου σχολιάζουν και αλληλεπιδρούν με τις δημοσιεύσεις σου, και αφετέρου θα προβάλλονται οι δημοσιεύσεις σου ΔΩΡΕΑΝ σε ολοένα και περισσότερο κόσμο, χωρίς να χρειάζεται να δίνεις χρήματα σε διαφημίσεις στα Social Media. Επίσης, το κοινό σου θα ασχολείται ολοένα και περισσότερο με την επιχείρηση σου και τις δράσεις της, το οποίο μόνο θετικά αποτελέσματα μπορεί να έχει στις πωλήσεις σου.

  – Παράδειγμα 2ο:
  Κάθε τέλος του μήνα, θα επιλέγεται ένας λογαριασμός που έχει ανεβάσει ως Story κάποιο από τα προϊόντα σου.

  Αυτό δίνει ένα κίνητρο στο κοινό σου να διαφημίζει ΔΩΡΕΑΝ τα προϊόντα σου στα Social Media.
  Επίσης, συνήθως ένας καταναλωτής, θέλει να βλέπει πως αρκετοί από τους φίλους και γνωστούς του, προτιμούν τα καταστήματα από τα οποία αγοράζει και ο ίδιος. Αυτό τον κάνει να αισθάνεται πιο άνετα και πιο ασφαλής με τις αγορές του, πράγμα το οποίο θα οδηγήσει σε αύξηση πωλήσεων.
  Οπότε, αυτή η μέθοδος προσφέρει διπλά οφέλη για την επιχείρηση σου.

  Αν θέλεις περισσότερες μεθόδους για αύξηση πωλήσεων του καταστήματος σου, επικοινώνησε μαζί μας στο 698 1626 809.

Η αύξηση των πωλήσεων ενός καταστήματος είναι εφικτή, ακόμα και σε μια δύσκολη και πρωτόγνωρη κατάσταση όπως αυτή που αντιμετωπίζουμε σήμερα. Βέβαια απαιτείται μια προσεγμένη και επαγγελματική διαμόρφωση και εφαρμογή στρατηγικής.
Μπορείς να ακολουθήσεις μερικές από τις παραπάνω συμβουλές οι οποίες θα δώσουν μια σημαντική ώθηση στην επιχείρηση σου.

Εάν βέβαια, δεν έχεις τον απαραίτητο χρόνο για να διαμορφώσεις και να εφαρμόσεις σωστά και με επαγγελματισμό τις παραπάνω συμβουλές, επικοινώνησε μαζί μας και θα διαμορφώσουμε μαζί τη στρατηγική της επιτυχίας σου.

Αύξησε τώρα τις πωλήσεις σου!

Επικοινωνία

Προγραμμάτισε το Δωρεάν ραντεβού σου και θα συζητήσουμε αναλυτικότερα για τις δικές σου ανάγκες.

Αύξηση πωλήσεων εν μέσω καραντίνας; ΓΙΝΕΤΑΙ!

Picture of Άκης Βαχαρέλης

Άκης Βαχαρέλης

Άσε ένα σχόλιο